Pondělí, 30 prosince, 2024
DomůPro ženyChuť Vánoc, které nelze odolat

Chuť Vánoc, které nelze odolat

Date:

Nenechte si ujít

Zdravý životní styl: Jak si doma zajistit čistou vodu

Kvalitní pitná voda je základem zdravého životního stylu. Přestože...

S čím vám mohou pomoci karty?

Tajemství a kouzlo výkladu karet a věštění fascinují lidstvo...

Betonový zahradní nábytek a jeho výhody

Betonový zahradní nábytek se stává čím dál populárnější volbou...

Jak vybrat nezapomenutelný dárek pro milovníka adrenalinu?

Hledáte originální dárek pro někoho, kdo miluje vzrušení a...

Období nadcházejících Vánoc je časem tradic a společně strávených chvil, kdy se naše domovy promění v útulná místa plná tepla a lahodných vůní linoucích se z kuchyně. Ať už jste zkušený pekař, nebo úplný začátečník, pusťte se spolu se svou rodinou do pečení a vychutnejte si pravou atmosféru i chuť Vánoc.

Právě příprava vánočního cukroví patří k nejoblíbenějším tradicím adventu. Jednu z nejtypičtějších a zároveň nejkrásnějších vánočních vůní ve vaší kuchyni vykouzlí pečení perníčků a perníkového těsta. Vyzkoušejte letos něco nového a pusťte se do stavby vlastní perníkové chaloupky!

Díky sypké směsi Perníková chaloupka Dr. Oetker bude pečení a následná stavba chaloupky zábavnou aktivitou, na jejímž konci bude nejen lahodná pochoutka, ale také originální vánoční dekorace. Tato jedinečná novinka obsahuje směs na těsto, zdobicí bílou tubičku, cukrové sněhové vločky a také šablonu na přípravu celé chaloupky. Garance úspěchu zajištěna.

S pečením a zdobením mohou samozřejmě pomáhat i děti, ty větší zvládnou díky snadné a rychlé přípravě upéct chaloupku dokonce úplně sami. Společné pečení vás bude jistě bavit natolik, že si každý člen rodiny bude chtít upéct a ozdobit chaloupku přesně podle svých představ. Výsledkem bude určitě dokonale kouzelná a pohádková perníková chaloupka či dokonce vesnička, kterou bude skoro škoda sníst. Její lahodné chuti ale odolá málokdo.

Moderní řešení tradičního vánočního pečení

Jakmile budete mít největší stavební projekt letošního adventu hotový, můžete pokračovat v přípravě dalších lahodných vánočních dobrot. Práci vám usnadní například oblíbená sypká směs Perníčky Dr. Oetker, se kterou se můžete snadno a rychle dostat do pečení a následného zdobení cukrovou polevou, která je součástí balení. Díky šabloně na vnitřní straně obalu můžete dětem upéct perníkové figurky ve tvaru Mikuláše a čerta pro originální mikulášskou nadílku nebo si upéct celou sadu krásně nazdobených vánočních ozdob.

Kromě vůně perníku patří k období Vánoc neodmyslitelně také chuť dozlatova upečené vláčné a nadýchané vánočky. Díky sypké směsi Vánočka Dr. Oetker si snadno poradíte s přípravou kynutého těsta a s návodem na vnitřní straně obalu také hravě zvládnete zapletení jednotlivých copů. Do těsta můžete před kynutím podle vlastní chuti přidat rozinky, sekané mandle, kandované ovoce nebo citronovou kůru a po vytažení z trouby ještě vánočku ozdobit moučkovým cukrem. Hotová vánočka hravě vystačí pro celou rodinu, díky její lahodné chuti se ale po této nadýchané dobrotě jistě okamžitě zapráší.

Perníkový věnec pro jedinečnou vánoční atmosféru

Perníkové těsto je ideální také pro výrobu vlastních ozdob a originálních dekorací. Kromě zdobené perníkové chaloupky či vánočních ozdob můžete vyzkoušet také přípravu Perníkového věnce, který dodá vašemu stolu tu pravou vánoční atmosféru.

Na přípravu těsta budeme potřebovat 1 balení Perníčky Dr. Oetker, kterou v míse smícháme s 25 g změklého másla, 3 až 4 kávovými lžičkami tekutého medu a 2 vejci. Ručně potom vypracujeme hladké těsto podle návodu na obale. Pomocí válečku poté z těsta vyválíme na pomoučené pracovní ploše plát o tloušťce asi 5 mm a formičkami vykrojíme různé velikosti hvězdiček. Největší hvězdičky poslouží jako základ, a proto je na plech vyložený pečícím papírem skládáme do tvaru věnce. Ostatní hvězdičky upečeme samostatně na plechu vyloženém pečícím papírem. Všechny perníčky potřeme bílkem pomocí štětce nebo mašlovačky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 10 minut na 180 °C, v horkovzdušné troubě bude stačit 10 minut při 160 °C.

Perníčky necháme po upečení vychladnout a připravíme si polevu. Směs na přípravu polevy, která je součástí balení, smícháme s 2 až 3 kávovými lžičkami vody a metličkou vyšleháme dotuha. Polevou naplníme cukrářský sáček a samostatné perníčky ozdobíme. Jednotlivé nazdobené perníčky přilepíme na vychladlý věnec pomocí cukrové polevy. Pro další zdobení můžete využít například Sněhové vločky Dr. Oetker.

Více chutných receptů naleznete na webu: Naše recepty | Dr. Oetker.

Kontakt:

Pavla Pokorná | FleishmanHillard

Telefon: + 420 777 228 276

E-mail: pokorna@fleishman.com

Nejnovější příběhy